Post-workoutvoeding: macro's

Post-workoutvoeding: macro's

Sportvoeding is een groot onderwerp en de stromingen zijn heel divers. Sommige mensen zeggen dat één ding beter is, maar uit onderzoek blijkt dat A, B en C beter zijn. Uit onderzoek komt naar voren dat X, Y en Z even effectief zijn. In principe is er geen manier om de vele voedingsvragen over sport te benaderen, maar er zijn meer algemeen aanvaarde manieren om ze te benaderen.

De consensus hier is dat voeding na de training een vitaal onderdeel is van sportprestaties, want wat je eet en wanneer is essentieel, niet alleen om te herstellen van de training die je net hebt voltooid, maar ook om je algemene dagelijkse gezondheid en energie te behouden. Ik heb al geblogd over hydratatie en de basisbenadering van sportvoeding hier en het is tijd om wat meer diepgaand te gaan en de feiten te geven over voeding na de training.
Eiwit. De meeste onderzoeken tonen aan dat 1,2-2 gram eiwit per kilogram PER DAG ideaal is. Natuurlijk is dit Amerika en we kunnen het niet eenvoudig maken omdat we hier pond gebruiken.
Koolhydraten. De ideale verhouding tussen carb en eiwit is ongeveer 3: 1. Dit is slechts mijn aanbeveling. Sommige diëtisten zeggen 4: 1 en dit kan waar zijn voor sommige atleten, maar niet voor alle atleten. Alle koolhydraten zijn ook niet ideaal, idealiter snel absorberende koolhydraten zoals glucose en fruit.
Dik. Eiwitten worden voornamelijk geabsorbeerd in de dunne darm. Als de maag langzaam wordt geleegd, kom je niet in je 30-60 minuten-“-venster om je lichaam bij te vullen en je spieren weer op te bouwen.
Dit zijn allemaal ZEER algemene en globale richtlijnen en voor een diepgaander geïndividualiseerd gedetailleerd plan kunt u contact opnemen met mij of een lokale diëtist. Ga zoals altijd niet op reis naar gezondheid en / of conditie zonder eerst uw arts te raadplegen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *